Camping ved Gardasøen

På trods af sine berømte kystområder, rejser mange turister til Italien for at nyde ferskvand! Den største og mest populære sø er Gardasøen. Med dens ca. 370 kvadratkilometer vand og ca. 160 km kystlinje! Mange besøgende ved ikke, at Gardasøen indeholder varme svovlkilder, hvor du kan tage et bad skjult blandt træerne. Hvorfor bo på et indelukket hotel langt fra vandet, når du kan have et luksuriøst bungalowtelt eller et mobilhome helt for dig selv og din familie kun få meter væk fra søbredden? Med sin karakteristiske blå farve og uovertrufne klare vand er Gardasøen en uforglemmelig campingdestination.

Desenzano Gardameer
Gardameer
Torbole Gardameer
se alle billeder (4 )

Gardasøen blev dannet af vand fra en gletscher, der flød ned ad Brenta Dolomitterne for flere millioner år siden under istiden. Som Italiens største sø er det ikke overraskende, at Gardasøen er opdelt i tre regioner: Verona, Brescia og Trento. Beliggende 65 meter over havets overflade har vandet en maksimal dybde på 350 meter. Med dens beliggenhed omgivet af bjerge, blev Gardasøen et militært knudepunkt og slagmark for forskellige lande i de sidste to årtusinder. I 269 e.Kr., slog Benacus slaget mellem den romerske hær og to germanske stammer: Juthungi og Alamanni. Byen Garda blev navngivet efter det germanske ord ”warda”, der oprindeligt betød ”observationssted” eller ”vagtsted”. Senere blev Gardasøen skueplads for både slaget ved Rivoli i 1797 og slaget ved Solferino i 1859. I dag er Gardasøen et af de mest populære turistmål i Italien, og udgør 7% af dets samlede antal turister i Italien.

Gardasøen er kendt for mange andre ting end det varme vand. Vidste du, at det betragtes som ”violinens fødested”? Gasparo Da Salo menes at være en af de første producenter af instrumentet. Han blev født i Salo ved Gardasøen i 1540. Faktisk er der hvert år en musikfestival, der fejrer denne begivenhed. Et interessant udflugtsmål ved Gardasøen er at besøge temaparken, Gardaland. Her kan du prøve rutsjebaner, lege i springvandene på en varm dag, køle af på vandture og nyde lidt familietid! En anden attraktion ved Gardasøen er vejen kendt som ”Strada della Forra”. Hvis du elsker naturskønne køreture, er dette lige noget for dig. Med hårnålesving og tunneler er ”Strada della Forra” ikke for svage sjæle. For dem, der elsker et dejligt glas vin, er det et ”must” at besøge Villa Calicantus. Turen gennem vingården er meget interessant og der er en fantastisk udsigt over Gardasøen. Smag på deres berømte Rosé og spis en lækker tallerken mad. Der er også masser af vandrestier og cykelruter, såsom den gamle ”Ponale Road Path”. Fra historiske museer til øer, katedraler til bjerge, Gardasøen har noget at tilbyde enhver familie.

Den sydlige del af Gardasøen ligger i Verona provinsen og denne region er et populært valg ved Gardasøen. Her finder du gode campingpladser som Bella Italia og Cisano San Vito. I provinsen Verona finder man en masser af aktiviteter. Gå med op på toppen af Monte Baldo, prøv den lækre vin ved Villa Calicantus eller kør med en Vespa-scooter langs de maleriske veje, der ligger langs Gardasøen. Brescia er en anden fantastisk provins, hvor du kan bo på Camping Tiglio. I Brescia har du muligheden for at se helleristninger i Ceto, gå på opdagelse i de gamle miner i Pisogne eller besøge de gamle ruiner af Grotten i Catullo.

Varme kilder, violiner, vinmarker, historiske slag, smuk udsigt… Hvad er din grund til at vælge Gardasøen?